Taksi Çağır

Kayseri nöbetçi taksi , hızlı taksi hizmeti ile.

Erkeklerin bayanlara mukayese et daha hızlı ve daha gözü kara hareket ederek, araba kullandıkları göz önüne alındığı vakit; direksiyon başındaki babaların, annelere kıyasla daha çok riziko alarak araba kullandıklarına şaşmamak gerekiyor.
Tanınmış lastik markası olan Goodyear, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu toplam 19 Avrupa ülkesinde bir araştırma yapmış. Bu araştırmada yaşları 16-25 arasında olan 6.800 toy sürücünün ebeveynleri ile geniş çaplı olarak bir anket çalışması yapılmış. Ele geçirilen sonuçlar ise oldukça çarpıcı olmuş.
Yapılan araştırmanın hedefi, ailelerin çocukların otomobil sürüş öğrenimini nasıl etkilediği ve sürücülerin yolda seyir ederken yol güvenliğini  nasıl sağladıkları ve bu vaziyetlerin çocuklar üzerindeki tesirlerini incelemekmiş. Araştırmanın neticeleri göstermiş ki; direksiyon başındaki babalar, annelere kıyasla daha çok risk alıyor.
Araştırmanın Türkiye ayağında, sürücü olan babaların sürücü annelere kıyasla daha sık hız cezası alması dikkat çekiyor. Avrupa Birliği ülkelerinin geneline bakıldığında bu oranlar şu şekilde değişiyor; Erkeklerin %24’ü bayanların ise %18’i ceza almış olarak saptayor. Türkiye’de bayanlar ve erkekler arasındaki ceza olma oranı makası daha çok açılıyor; erkekler %28 ceza alırken bayanların %6’lık bölümü ceza alıyor. Ayrı olarak bu konuda Finlandiya, Avusturya, Danimarka ve Rusya’ya bakıldığı zaman; genç ve acemi olan sürücülerin babalarının, hız ile ilgili annelerine kıyasla 2 kat daha fazla ceza aldıkları neticenine varılıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alkolmetrenin Çalışma Prensibi Nedir?

Hızlı Taksi Çağır

Cip (Jeep) Nedir?